Dr. Bulut, et tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak, “Etin kesilmesinin ardından bir gün beklemek daha sağlıklı olabilir. Otlayan ve gezen hayvanların etini tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçükbaş hayvan eti büyükbaş hayvan etine göre sindirimi daha rahat olabilir. Et pişirme yöntemi olarak haşlama öneriyoruz. Et tüketiminde yanında tatlı karbonhidratlar yerine lifli ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilmelidir. Haftada en fazla 2 defa et tüketimi yeterlidir. Kesilen kurban eti taze olduğunda kaslarda korku etkisi ile spazm oluşabilir, bu nedenle tüketimini bir süre bekletmek sindirim açısından daha iyidir. Et tüketiminden kaynaklanan sindirim problemlerinden kaçınmak için bu önerilere dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak da önemlidir.” dedi.
Related Posts
ABD’de havuçlar, e.coli salgını nedeniyle marketlerden kaldırıldı
- Seher Alp
- 19 Kasım 2024
- 2 min
- 0
ABD'de ortaya çıkan yeni E. coli salgını, poşetlenmiş organik havuç yiyen düzinelerce insanı enfekte etti…
Yenidoğan Çetesi Davası Başladı: 47 Sanık Hakim Karşısında
- Seher Alp
- 19 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Haber: Gaye Şeyma CAN/Kamera: Onur DURSUN (İSTANBUL)- İddianamede, sanıklardan doktor Fırat Sarı ve doktor İlker…
KLİMİK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul: Türkiye’de yaklaşık 10 milyon şeker hastası bulunuyor
- Seher Alp
- 17 Kasım 2024
- 4 min
- 0
Dünya Diyabet Federasyonu’nun verilerine göre dünyada erişkin yaş nüfusunda (20-79 yaş) yaklaşık 537 milyon şeker…